Notícies

Premi Baldiri Reixac i altres guardons

L’alumne Jaume Rosell Viola ha estat guardonat  amb el premi Baldiri Reixac, pel treball de recerca de segon de batxillerat titulat El món de les abelles. Al llarg del treball, exposa d’una manera molt minuciosa la vida d’aquesta espècie d’himenòpters,  el procés d’elaboració de la mel i també l´ús d’aquest producte, tant en l’alimentació o gastronomia com en el comerç i en la indústria.

També han estat guardonades les següents alumnes en diversos certàmens literaris i artístics. La Júlia Montoliu, de segon d’ESO, primer premi de les comarques de Lleida i 8è de Catalunya, del concurs de redacció en català de la Coca-cola. Distinció que li va ser lliurada al palau de la Generalitat. En la mateixa edició han estat premiades,  en la demarcació de comarques de Lleida, les alumnes Carla Solanes (primer) i Elena Rúbies (cinquè) en la modalitat de redacció en castellà.

En el certamen literari de Sant Jordi, de l’Ajuntament de Balaguer, les alumnes de segon d’ESO Anna Galindo i Carla Solanes van guanyar el primer i segon premi de prosa d’educació secundària. Per la seva part l’Emma García, de cinquè de primària, el tercer de   la seva  categoria. L’alumna de segon d’ESO, Mariona Fornons, i Albert Bosch, de cinquè d’EP, han guanyat un dels primers  i un dels segons, respectivament, premis de  poesia en el concurs organitzat pel col·legi El Carme- Sant Elies, de Vilafranca del Penedès.

Finalment, les alumnes, de pimer d’ESO, Roxana Cocan, Júlia Digón, Judit Faura, Montse Jiménes i Laia Magaleno han estat distingides amb el primer premi autonòmic del concurs de l’ONCE.  En la fase provincial, guanyaren el primer premi,  els alumnes de quart de primària, Ayoub Achamlal, Anna Albuquerque, Dani Chen, Cristian Farré, Andrea Suárez; de sisè de primària, Yousef Achamlal, Marc Calvera, Ferrran Montoliu, Pau Roca i Sergi Vives; i les alumnes de tercer d’ESO, Paula Fernández, Blau Gardeñes, Andrea Lorenzo, Laura Martínez i Judit Regué. En el concurs del Mercat de Balaguer, Gina Gardeñes (segon premi), Robert Salmons (primer premi) i Maria Casanoves (tercer premi).  També en la modalitat de dibuix resultaren guanyadores la  Meritxell Torremorell, de cinquè,  en el concurs de la Fira d’Entitats i la Júlia Tribó, de sisè, en el que organitzà el Casal Pere III de Balaguer.