Notícies

4t ESO Visita al Museu de les Matemàtiques de Catalunya

Aquest dilluns 13 de Novembre els/les alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat han visitat el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) .

Des del 2006 aquest museu treballa per apropar les matemàtiques a les persones i a la realitat, mostrant els seus aspectes lúdics, estètics i sorprenents. L’objectiu d’aquesta sortida ha estat mostrar les matemàtiques com una disciplina necessària per entendre, gestionar i transformar la societat i el món, i presentar-la tot trencant la seva imatge de matèria freda, difícil i abstracta.

Per aquesta fita s’han dut a terme tres activitats diferents:


-Un taller de cúpules de Leonardo .Consisteix a construir, utilitzant un sol model de bastó, diferents models d’estructures. En acabar, els alumnes han pogut entrar dins la cúpula com si fos una cabana o iglú o bé aixecar-la i traslladar-la.

- Visita guiada a l’exposició “EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES”

- Gimcana “ mesurem el parc”. Els alumnes han resolt cinc proves relacionades amb elements o aspectes del parc utilitzant eines simples de mesura. Per exemple es demana la quantitat de gotes d’aigua d’una font, l’alçada d’un fanal o la longitud del recorregut d’un trenet. Per aconseguir-ho han utilitzat estratègies de càlculs de volums, massa, longitud, trigonometria.....

L’experiència ha estat molt positiva i els alumnes han pogut treballar les matemàtiques d’una forma molt diferent.