Notícies

Sessió inaugural de la Fundació Vedruna Catalunya Educació

L’Equip Directiu i el Claustre de  Professors  de l’Escola Vedruna Balaguer  van ser presents a l’acte inaugural de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, el passat  1 de setembre, al Palau Firal de Congressos de Tarragona. Sota el títol Si anem junts, és millor es va donar inici a un nou camí per a les 36 escoles Vedruna de Catalunya. Un camí que començà fa més de 190 anys i que ara, ben entrat el segle XXI, porta aquesta institució educativa a nous reptes i nous horitzons, en benefici d’una millor formació  integral cristiana dels infants i dels joves.

A l’acte, presidit per  les germanes Inés García i  Montserrat Espinalt, germana general de la Congregació de les Carmelites Vedruna i presidenta del Patronat de la Fundació,  respectivament,  pel  monsenyor Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, pel senyor  Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i per responsables de la Fundació Escola Cristiana, hi van assistir els 1600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya.

Després de la lectura d’un manifest institucional, en el qual  es va fer  esment dels fets del 17 d’agost, a Cambrils i Barcelona, es dugué a terme  un seguit d’activitats. En primer lloc,  la visualització  del vídeo “Hem arribat fins aquí”. Després, el Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona, va impartir  una conferència   en la qual  va exposar els sis eixos del projecte educatiu Vedruna. Seguidament hi va haver un posterior debat amb la  intervenció de  diferents personalitats, totes elles exalumnes i mares i pares de les escoles Vedruna de Catalunya. Per cloure la sessió del matí, les colles castelleres dels Xiquets del Serrallo, dels Xiquets de Tarragona i la Jove de Tarragona van construir tres pilars per simbolitzar la idea de xarxa i de fer col·lectiu

La tarda  es va dedicar a expressar en forma de cantada de cançons i poemes l’expressió Si anem junts és millor, la qual va incloure l’encesa simbòlica, per part dels directors generals de cada escola, de 36 llums que acompanyen el batec d’un cor. La jornada  es va cloure amb la intervenció de la senyora  Clara Ponsatí, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que va agrair la implicació de les escoles Vedruna i de la seva Fundació amb el compromís educatiu que tenen les nostres escoles amb l’educació del país.

De forma festiva, la trobada es va tancar cantant junts la cançó l’Escola, per expressar com i de quina manera podem viure l’aplicació del projecte educatiu Vedruna.