Notícies

Cicle Incial: 26 Febrer, Auditori i Contes Tradicionals

El divendres dia 26 de febrer, vam celebrar el dia de la Fundació de les Escoles Vedruna. Un dia molt especial, ja que des de la nostra escola van també aprofitar l’ocasió per fer diferents actes relacionats amb el 50è aniversari de l’edifici.

Els nens i nenes al matí, vam gaudir del conta contes Isacc, que ens va explicar  el conte de “La princesa i el pèsol”. Tot seguit, vam anar al pati on vam fer un bon esmorzar de coca amb xocolata,  amb tots els alumnes de l’escola.  Un cop acabat, van anar a la capella de l’escola  per visualitzar un power de la vida i obra de Santa Joaquima.

A la tarda, juntament amb infantil, vam fer l’entrega dels premis del Certamen Artístic, i vam ballar al so de la musica d’Dàmaris Gelabert.

El passat dimecres, 9 de març vam anar a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Vam ser partícips de l’obra musical El Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns. Basada en l’audició d’una composició musical important i complexa, per mitjà d’un narrador, apropa la música i els secrets de l’obra als nens. Ens presenta el zoològic més artístic del regne animal.

Finalment segon d’Educació Primària, hem realitzat el taller de contes tradicionals: Crea el teu conte. A partir de la lectura de contes tradicionals com La lletera, La Blancaneu, La princesa i el pèsol, La guineu i el raïm,... els nens s’han agrupat per elaborar el seu propi conte. Han fet els dibuixos per il·lustrar-ho i han pensat els elements més representatius i el format del conte. Després cada grup ha maquetar el seu conte organitzant els dibuixos amb el text.

El millor de tot va ser veure com estaven de contents en sentir-se els autèntics escriptors i il·lustradors i com van viure de prop la història fins fer-la seva. Vam treballar la literatura catalana, la llengua, l’expressió oral, les arts plàstiques i el treball cooperatiu però sobre tot vam treballar la capacitat creativa! 

Veure imatges de les actvititats al menu Fotos.