Notícies

Domund 2015

L’Escola Vedruna Balaguer va dur a terme, durant el passat mes d’octubre, un seguit  d’activitats per sensibilitzar la comunitat educativa del centre de la necessitat de ser solidaris amb persones que viuen realitats molt diferents a la nostra. Enguany el projecte endegat per la fundació VIC és a  Bardipada, un poble situat al bosc, a uns 70 quilòmetres de Bombai, al districte de Tapi, a l’estat de Gujarat, a l’Índia. El projecte va adreçat a les dones de 26 tribus.

Els dies 21, 22 i 23 tingué lloc l’esperat festival. Sota el títol EL CAS VEDRUNA, uns  detectius resolgueren un delicte que es produí en una festa, amenitzada amb els diferents balls i melodies. Per segon any consecutiu, dijous,  es van fer dues representacions. Una, al vespre; i  l’altra, a la nit. En totes hi va haver un ple absolut en la sala d’actes de l’escola.  

Com a cloenda, el dia 26 d’octubre, els nivells educatius del  cicle superior d'EP,  d’ESO i de Batxillerat van assistir a l’eucaristia del Domund.  Va ser una celebració  molt participativa i el grup musical de l’escola va acompanyar els diferents cants.

El total de la recaptació d’enguany arriba a, per una banda, 1322€,  provinents de la postulació, i que es lliuraran a la Parròquia, per a la campanya general del DOMUND del bisbat d'Urgell, i, per l’altra, 6400 €, quantitat corresponent a les entrades del festival, la qual s’atorgarà a la Fundació VIC i que anirà destinada íntegrament per a Bardipada.

L’escola vol reiterar l’agraïment per l’esforç que fan les famílies, en uns moments difícils com els que vivim, a destinar uns diners per a causes solidàries i altruistes.

Aprofitant l’avinentesa i dins dels actes de la commemoració del 50 aniversari de l’edifici actual de l’escola, el proper dia 14 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, el pedagog Daniel Gabarró oferirà la conferència.