Notícies

Premi al problema Sangakoo més creatiu

En motiu  del fi de curs l’equip de Sangakoo ha premiat l’esforç que els professors i alumnes han realitzat durant tot el curs, i que es reflexa en unes creacions plenes de creativitat. En total, mes de 2449 creacions de setembre a 22 juny. Unes creacions que han sigut practicades 5997 vegades en aquests 10 mesos.

Per fer un reconeixement a aquesta tasca s’ha elegit als 4 guanyadors (1 per nivell escolar de Secundària) que aquest curs creiem que representen la creativitat i l’aprenentatge de les matemàtiques aplicat a la vida real d’una forma brillant. El procés d’elecció s’ha fet sense saber qui eren els autors de les creacions.

En l’escola Vedruna de Balaguer s’hi troba l’alumne guanyador de la categoria de 2n d’ESO , Xavier Margineda, de la professora Vanessa Florenza . Enhorabona!!

El problema guanyador és:

“Una planta eòlica produeix 200 watts i una hidràulica 500 watts. Tenim 3 plantes eòliques i 2 hidràuliques, i la setmana passada vam emmagatzemar 30 watts. A més tenim una màquina que augmenta la potència per 3. Si cada casa necessita 50 watts, cada barri té 10 cases i hem d’alimentar tres barris. Quants watts sobraran?