Notícies

Acte d'inaguració del 50è aniversari de l'actual edifici.

El passat dissabte, dia 13, coincidint amb la festa de fi de curs 2014-2015, s’iniciaren els actes commemoratius del 50è aniversari de la inauguració de  l’actual edifici de l’Escola Vedruna Balaguer.

A les 12 del migdia, al pati central del centre, una representació dels diferents nivells educatius, és a dir, des de la Llar d’Infants fins a Batxillerat, van crear un mosaic amb el nou logotip de l’escola, una ve baixa, que fa referència a la fundadora de institució, Santa Joaquima de Vedruna,   i que és compartit per tots els 36 centres Vedruna, ubicats en 25 ciutats del nostre país, Catalunya. Mentre s’anava formant aquesta lletra, els alumnes de cicle superior desplegaren els números 169, que són els anys de la presència de les germanes a Balaguer, i 50, que fa referència a l’aniversari de la inauguració de la seu actual del col·legi. Per completar la imatge cinquanta persones vinculades a la història del centre, entre elles germanes, professors i exprofessors i exalumnes, embolcallaren aquesta data commemorativa portant cadascuna d’elles un ciri encès, com a símbol de continuïtat d’aquesta presència en la ciutat.

Cal recordar que l’any 1846 el primer col·legi es trobava en l’actual plaça de Manuel Marín, on es trobava l’antic hospital de Sant Joan. L’any 1932 s’instal·là  al carrer del Miracle, concretament a la casa coneguda com cal Tarragona. Avui encara roman, damunt de la porta d’entrada, l’escut de la institució Vedruna.

Per finalitzar, cal remarcar  que una comissió serà l’encarregada d’organitzar un seguit d’actes per celebrar aquesta efemèride i  que seran comunicats a través dels mitjans informatius, per tal que tota la comunitat educativa, la ciutat i la comarca en pugui gaudir.