Notícies

Visita de 1r de Batxillerat al PAM

El passat divendres dia 13 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat vam realitzar una sortida al PAM (Parc Astronòmic del Montsec). 
Vàrem agafar l’autobús a les 9 a la plaça Santa Joaquima. Una vegada arribats a Àger, vam esmorzar i a les 10 començàvem la visita.
Primer de tot ens van portar al planetari i asseguts en unes butaques una mica inclinades ens van mostrar un documental d’uns vint minuts sobre l’Univers,  els seus planetes i estels.
 En acabar,tot i que el dia no afavoria pels núvols,  ens van ensenyar els moviments de les estrelles, els seus noms i amb l’ajuda d’aquestes, com trobar les diferents constel·lacions existents.  Seguidament, ens van fer un breu muntatge de com es veuria l’ecl·lipsi del divendres dia 20 i ens van oferir  consells de com observar-lo.
Després ens van portar a un observatori, on ens van fer una explicació sobre el sol i les seves característiques, juntament, amb algunes curiositats que ens van sorprendre molt i ens vam documentar de coses que no sabíem. Tot seguit ens van mostrar els diferents telescopis que utilitzaven i com els feien servir.
Per finalitzar la sortida, vam anar amb l’autobús fins al càmping de la Vall     d’Àger, on vam poder descansar i gaudir de les vistes que aquest ofereix.