Notícies

Núria Simón Guillén ha estat guardonada amb un dels premis Ferran Adrià de la Universitat de Barcelona

Núria Simón Guillén, alumna del Col·legi Nostra Senyora del Carme de Balaguer i actualment estudiant de primer curs de Psicologia a la Universitat de Lleida,  va rebre un dels guardons del primer premi Ferran Adrià, instituït per la Universitat de Barcelona, pel seu treball de recerca de segon de batxillerat .

El passat dia 30 d’octubre, a l’edifici històric de la UB,  es dugué a terme l’acte de lliurament de les distincions, per part del rector de la universitat, Dídac Ramírez, i del prestigiós cuiner Ferran Adrià.

El procés de selecció dels treballs va consistir en una primera tria, per part del jurat, format per professors de la universitat, professionals del camp de la nutrició i representants d’institucions acadèmiques i de l’alimentació.   Entre totes les obres presentades, se n’escolliren sis.  Cal esmentar que totes les  finalistes eren noies.

L’autora o autores de cadascun d’ells  va haver de defensar el  treball davant el jurat, en un acte públic, el dia 30 de juny. Després de l’exposició, el jurat es reuní de nou i elegí els tres millors, un dels quals pertany a la Núria Simón i que porta per títol La dieta mediterrània als adolescents. Una alternativa als mals hàbits alimentaris i un estil de vida saludable.

Cal esmentar que aquest treball ha estat premiat en l’edició d’enguany del Baldiri Reixac i també  de la Universitat de Lleida.