Notícies

Domund 2014

L’Escola Vedruna Balaguer va dur a terme, durant el passat mes d’octubre, un seguit  d’activitats per sensibilitzar la comunitat educativa del centre de la necessitat de ser solidaris amb persones que viuen realitats molt diferents a la nostra.

L’alumnat de l'escola, el dia 17, va escoltar la xerrada de la germana Emília Robles que ha viscut uns 30 anys a Togo. En el decurs de la qual va explicar la situació extrema en què que estan vivint els  menors en aquest país i com és d’important l’ajuda econòmica  que des de l’escola  podem oferir. Kekeli és un centre de dia i una casa d'acollida, situada al barri de Hanoukoupé, concretament en un mercat, a Lomé, capital de Togo. Kekeli acull, acompanya, reinsereix els menors, els protegeix contra l'abús sexual, la violència i l'explotació.

Els dies 22, 23 i 24 tingué lloc l’esperat festival HOTEL VEDRUNA, organitzat, com és costum, per 1r de Batxillerat. Les actuacions van anar a càrrec dels alumnes de l’escola, des de 4t d’EP fins a 2n de Batxillerat. Atesa la gran assistència de públic en les anteriors edicions, enguany, el dia 23 es van fer dues representacions. Una, al vespre; i  l’altra, a la nit. En totes hi va haver un ple absolut en la sala d’actes de l’escola.  

Com a cloenda, el dia 27 d’octubre, els nivells educatius del  cicle superior d'EP, d’ESO i de Batxillerat van assistir a l’eucaristia del Domund.  Va ser una celebració  molt participativa i el grup musical de l’escola va acompanyar els diferents cants.

El total de la recaptació d’enguany arriba a, per una banda, 1519,43 €,  provinents de la postulació, i que es lliuraran a la Parròquia, per a la campanya general del DOMUND del bisbat d'Urgell, i, per l’altra, 6665 €, quantitat corresponent a les entrades del festival, la qual s’atorgarà a la Fundació VIC i que anirà destinada íntegrament per a Kekeli.

L’escola vol reiterar l’agraïment per l’esforç que fan les famílies, en uns moments difícils com els que vivim, a destinar uns diners per a causes solidàries i altruistes.