Notícies

Domund '10

El dimecres 20 i el dijous 21 d'octubre celebrem a l'Escola el Festival del Domund. Un cop més ens hem volgut adherir a aquesta campanya de solidaritat per transmetre als/les alumnes la importància de pensar ens els altres i agafar consciència de les necessitats que hi ha al món. El passat 15 d'octubre, ens va visitar la Germana Imma Bonada, per explicar el projecte:  Vedruna, 7.100 experiències.

Filipines està formada per 7.100 illes (d’aquí el títol “7.100 experiències”).

Al llarg de la seva història ha patit diverses invasions.  Avui dia Filipines és un país democràtic però encara amb molts problemes per solucionar, com els escàndols entre la gent del poder, el deute creixent tant local com internacional, l’atur, l’analfabetisme o els abusos a menors.

La pobresa de la població es reflexa en la salut general de la gent. El 1999, al país hi havia un metge per cada 10.308 habitants. La desnutrició es un dels problemes més greus.

La major part de la població es veu obligada a viure en barris massificats de les grans ciutats, on no disposen d’aigua, ni llum, ni clavegueram. I on únicament tenen la possibilitat de treballar com a venedors ambulants o treballadors temporals.