Notícies

Jordi Fortuny guardonat amb el Premi Poincaré

Cada any la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya convoca el Premi Poincaré, al millor treball de recerca de batxillerat, amb dos objectius principals: d’una banda , fomentar l’interès dels estudiants de secundària per les matemàtiques i estadística; de l’altra, incentivar la tasca educativa en aquestes àrees de coneixement que es porta a terme en els centres de secundaria.
En aquesta última convocatòria del Premi Poincaré s’han atorgat tres mencions i tres premis de 51 treballs presentats. El primer premi ha estat concedit a Jordi Fortuny per un treball ambiciós que pretenia conèixer amb profunditat el nombre pi i la recerca de la seva història així com la difusió dels coneixements adquirits a diferents nivells anomenat “pi, el peculiar transcendent”
El lliurament de premis va tenir lloc el passat divendres 9 de Maig. El jurat va destacar la forta dedicació i entusiasme per part dels autors, autores, tutors i tutores, així com la qualitat de totes les memòries presentades. L’acte va concloure amb una breu exposició de cadascun dels premiats, on novament el Jordi va sorprendre a tots els presents amb una exposició dinàmica i molt didàctica del seu treball de recerca.