Notícies

3r d'ESO al Delta de l'Ebre

Vam sortir de la Plaça Santa Joaquima de Vedruna a dos quarts de set del matí.
Ens vam dirigir cap al Delta de l'Ebre. Vam arribar a les deu del matí a l'Ecomuseu del Delta de l'Ebre, on ens vam trobar amb el guia que ens va explicar les principals característiques del Delta i del seu Parc Natural.

Quan va acabar l'explicació, vam visitar l'Ecomuseu, on hi havia una representació dels diferents ambients naturals i humanitzats existents al Delta. Dins de l'Ecomuseu també hi havia un aquari on s'hi podien contemplar les principals espècies de peixos i amfibis de la zona. Dins de l'aquari, el guia ens va explicar com era la recol∙lecta de les angules (la cria de l'anguila). També vam aprendre la diferència entre les gules (pasta de peix barrejada amb tinta de calamar) i les angules (cria de l'anguila). Quan vam sortir de l'Ecomuseu, a dos quarts de dotze del matí, ens vam dirigir cap a la desembocadura del riu Ebre, on vam realitzar un passeig en un tipus de barca anomenat golondrina pels darrers quilòmetres del riu fin a arribar al mar. Mentre navegavam vam observar els espais naturals de l'Illa de Buda, l'Illa de Sant Antoni, la llacuna del Garxal i una antiga desembocadura de l'Ebre, i vam observar la fauna i la flora del paisatge mentre disfrutavem del viatge.

A l'acabar el viatge en barca, vam agafar l'autocar i ens vam dirigir a la platja de Riumar, on hi havia unes dunes d'arena protegides (les dunes de Riumar). A dos quarts de dos vam començar a dinar al costat de la platja i després vam tenir temps lliure més que suficient per donar tombs per la platja, banyar­nos o descansar. A dos quarts de tres vam fer un passeig atravessant les dunes de Riumar fins a arribar a la llacuna del Garxal, on hi vam veure molta flora i fauna a través dels múltiples miradors d'ànecs. A l'acabar la caminata vam parar a descansar a la Torre de Fusta, on vam pujar en grups de deu alumnes per tal de disfrutar de les fantàstiques i meravelloses vistes de la desembocadura del riu Ebre. Al finalitzar la ruta, ens vam dirigir a l'autocar i el fam agafar a dos quarts de cinc direcció a Balaguer.
Després d'un llarg viatge vam arribar al nostre destí, Balaguer, a les vuit de la tarda.