Notícies

Premi Baldiri Reixac per a una alumna de segon de Batxillerat

L’alumna Núria Simón Guillén, de segon de  batxillerat, del Col·legi  Ntra. Sra. del Carme de Balaguer, ha estat guardonada amb un dels premis BALDIRI REIXAC , que enguany commemora la  XXXII edició, pel seu treball de recerca titulat La dieta mediterrània en els adolescents (12-16 anys). Una alternativa als mals hàbits alimentaris i un estil de vida saludable. 

L’estudiant, que cursa la modalitat de Salut en l’esmentada escola, ha dut a terme una investigació sobre els hàbits alimentaris dels estudiants d’ESO, a partir d’una mostra representativa d’alumnes que pertanyen a diferents centres d’educació secundària de Catalunya. Com a alternativa al Fast Food i a la pastisseria industrial, causes principals de l’excés de pes i d’obesitat juntament amb el sedentarisme, argumenta que  la dieta mediterrània és un excel·lent recurs  per mantenir un pes equilibrat i una vida saludable. Al llarg del seu treball, demostra que a més d’ésser  patrimoni de la gastronomia i cultura culinària catalanes, és font de salut i una eina vàlida per prevenir i per combatre malalties, entre les quals destaquen les de tipus coronari. Per aquests motius exposats, presenta un menú per a adolescents basat en els aliments que formen part d’aquest estil de nutrició.

El lliurament del premi, com cada any, es dugué a terme al Casal de l’Espluga de Francolí, el passat diumenge, dia  30 de maig, en un acte presidit per  la presidenta de la Fundació Lluís Carulla i per l’inspector en cap del departament d’Educació a Tarragona.

Cal recordar que no és el primer cop que es guanya aquesta prestigiosa distinció.  En diverses edicions anteriors, alumnes de l’escola Vedruna de Balaguer també han estat guardonats amb aquest premi.  I, concretament, l’any 1991 l’obtingué el centre, pels seu projecte pedagògic de catalanització i d’integració al país.