Notícies

L’ ESCOLA VEDRUNA BALAGUER COMMEMORA EL DIA DE LA PAU I DE LA NO-VIOLÈNCIA

El passat dia 30, l’alumnat  de l’Escola Vedruna Balaguer, 
des d’educació infantil fins a batxillerat, va organitzar un 
acte per commemorar el dia de la pau i de la no-violència.

Alumnes i professorat es van trobar al pati gran de l’escola per reflexionar sobre la violència.

Després que els nivells d’educació infantil i primària van haver construït el símbol de la pau, es  va recordar que el DENIP proposa una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. Seguidament es va llegir un manifest que emfatitzava aquestes situacions esmentades.

Prèviament, les diferents classes havien escrit en una nota musical els particulars i propis compromisos de pau. Es va pensar d'expressar-ho mitjançant aquest llenguatge perquè és capaç d’emocionar, de fer sentir bé i de treure el millor de nosaltres. I alhora perquè en una partitura totes les notes són importants, totes tenen la seva missió. Si una està mal col·locada, la melodia sona malament. Si una no hi és, es troba a faltar. Per moltes que n’hi hagi, totes són crucials per a la bona sonoritat.

Per finalitzar, una representació de cada curs va llegir alguns d’aquests compromisos i aquestes notes es van enlairar cap al cel, mentre tothom cantava la cançó somnis d’infant.